بهترین سن برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان چه سنی است؟
اگر چند سال پیش این سوال را میپرسیدی، همه طوری نگاه میکردند که انگار یک آدم عجیب و غریبی هستی. برای کودکان سه ساله غیرقابل تصور بود که بتوانند زبان دومی را یاد بگیرند، با توجه به اینکه هنوز به زبان مادری خود تسلط ندارند.
با این حال، امروزه، یافتههای علمی، چیز کاملا متفاوت را نشان میدهد. مطالعات دانشگاه هاروارد تأیید میکند که خلاقیت، مهارتهای تفکر انتقادی و انعطافپذیری ذهن به طور قابل توجهی افزایش مییابد اگر کودکان شروع یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم را در سنین پایینتر آغاز کنند.
پژوهشگران دانشگاه هاروارد بر این اعتقاد هستند که سالهای پیش دبستانی، به ویژه سه سال اول زندگی، دوره حیاتی در زندگی کودک است. چراکه در این سنین پایههای نگرش، تفکر، و یادگیری، پایهگذاری میشود.
استفاده از این تواناییهای طبیعی، یادگیری زبان دوم را به آسانی یادگیری زبان اول میکند. ممکن است تصور کنید که بار آموزشی اضافی برای کودک خواهد داشت اما در واقع اینطور نیست. مغز انسان چیز شگفت انگیزی است. از لحظه تولد، با شش روش اصلی یاد میگیریم:
- دیدن
- طعم
- بو
- صدا
- لمس کردن
- انجام دادن.
بر اساس مطالعاتی که روی چند سال اول زندگی انجام شده است، هر چیزی که در این سنین یاد گرفتهایم ، بعدها در زندگی رشد میکنند. تحقیقات نشان داده است که 50 درصد از توانایی ما برای یادگیری تا سن 4 سالگی و 30 درصد دیگر در 8 سالگی افزایش مییابد. به همین دلیل است که توصیه کردهاند که کودکان در سن سه سالگی تشویق شوند که زبان دوم را یاد بگیرند.
با این حال، این بدان معنا نیست که 80 درصد از دانش یا هوش فرد قبل از 8 سالگی شکل گرفته است. به این معناست که کودکان مسیرهای اصلی یادگیری خود را در چند سال اول زندگی خود توسعه میدهند.
مطالعات نشان دادهاند که هر چه زبانآموز جوانتر باشد، بیشتر میتواند تلفظها را به درستی یادگیرند و صداهای جدید را تقلید کنند. کودکان در حدود سن سه یا چهار سالگی میتوانند از طریق بازی یاد بگیرند زیرا هنوز یادگیری را به شکلی که باید حفظ کنند و در امتحان ارزیابی شوند یاد نگرفتهاند. چراکه این سبک یادگیری، چیزی است که با بزرگتر شدن ما اتفاق میافتد.
«کودکان دوزبانه که از سنین پایین زبان دوم را یاد میگیرند، گویی هر دو زبان، زبان مادری آنهاست.»
پس از سالهای نوجوانی، مغز تغییر میکند و یادگیری یک زبان خارجی را برای بزرگسالان بسیار چالش برانگیز میکند. این بدان معنا نیست که بزرگسالان نمیتوانند زبان انگلیسی را یاد بگیرند. فقط به این دلیل که آنها یادگیری را مانند یک کودک نمیتوانند انجام میدهند. چراکه مکانیسمهایی که به یادگیری زبان کمک میکند مانند سنین 2 تا 5 سالگی نیست.
اگر کودکان زبان را در جمع خانوادگی خود بخوانند، بهتر از کلاس درس یاد میگیرند.
و علاوه بر تسلط بیشتر در کودکان نسبت به بزرگسالان، کودکان دوزبانه نه تنها به دو زبان زودتر از سایر همسالان تک زبان صحبت میکنند، بلکه در انجام کارهایی که نیاز به تغییر توجه دارند نیز بهتر عمل میکنند. همچنین، تحقیقات نشان داده است که کودکانی که ابتدا به زبان مادری خود تسلط داشتند و سپس زبان دوم را آموختند، به زبان خارجی مسلط شدند، اما هرگز نتوانستند به سطح بهتری نسبت به افرادی که هر دو زبان را یکجا و به صورت همزمان یاد گرفتند، برسند.
تعداد نظرات (0)